• -1 054,00 kr
Garmin Alpha 50 Handenhet
Garmin Alpha 50 Handenhet
Garmin Alpha 50 Handenhet
Garmin Alpha 50 Handenhet
Garmin Alpha 50 Handenhet
Garmin Alpha 50 Handenhet
Garmin Alpha 50 Handenhet
Garmin Alpha 50 Handenhet

Garmin Alpha 50 Handenhet

Garmin Alpha 50 Handenhet

I lager
5 495,00 kr 6 549,00 kr -1 054,00 kr
Inkl. moms

 

Garmin Alpha 50 är en handhållen enhet för spårning av jakthundar med GPS/GLONASS-spårningssystem . Med systemet kan du spåra upp till 20 hundar med upp till 14,5 km räckvidd. Uppdaterar med 2,5 sekunders mellanrum, alltså dubbelt så snabb än föregångaren Astro och den kan även spåra dubbelt så många hundar. Du vet hundarnas exakta position även då de rör sig.  Den intuitiva och användarvänliga Alpha 50 är utrustad med en ljus 2,6 tums display, förladdad fritidskarta över Europa (1:100 000). Med de nya hunduppgifterna i Hunt Metrics får du hjälp med att analysera hundarnas spårningsmodeller och -uppförande samt träna dem effektivare.

Förbättrad spårning: spåra ända upp till 20 hundar samtidigt med upp till 14,5 km räckvidd

Snabb uppdateringsintervall: Positionsuppdatering med 2,5 sekunders mellanrum, följ hundarna även då de rör på sig

GPS/GLONASS: Den mycket känsliga GPS/GLONASS-mottagaren behåller kontakten även i svår terräng

Hunt Metrics: Med hunduppgifterna i Hunt Metrics ser du hundens distans, tid på fältet o.s.v. Uppgifterna är nyttiga vid hundkontroll och träning

Signalfärg: Det starkt orangea höljet gör att du enkelt hittar enheten om den faller till marken

Förladdad karta: Förladdad friluftskarta över Europa (1:100 000) och ett års kostnadsfri BirdsEye Satellite Imagery (ingår ej vid köp av enbart handenhet)

Kompatibla hundhalsband:  Alpha 50 är kompatibel med de flesta hundhalsband:  T5, T5x, T5 mini, DC™ 50

Hundmeddelanden: Du får ett meddelande då hunden markerar vilt

Ljus display: Skarp 2,6 tums färgdisplay, kan användas med handskar

Kompass/höjdmätare: Treaxlad elektronisk kompass och barometrisk höjdmätare

Trådlös kontakt: Trådlös kontakt med de flesta kompatibla Garmin-enheterna, bl.a. VIRB®-actionkameror och ANT+®-sensorer såsom tempe™-temperatursensor

Normala AA-batterier eller som tilläggsutrustning laddningsbart NiMH-batteri (säljs separat)

Filöverföring mellan kompatibla enheter, inkluderande bilnavigatorn Garmin DriveTrack™ 70, fenix® 3, fenix® 5, fenix® 6 och tactix® Bravo-armbandsur

Plats för extra kort: microSD™-kortplats och stöd för Garmin Topo- och City Navigator®-kartor, redigerade Garmin-kartor o.s.v. (säljs separat)

Basestation: Med det kostnadsfria BaseCamp™-programmet kan du kontrollera och organisera kartor och vägpunkter, planera rutter och leder eller använda Alpha 50-enheten i BaseStation-läge för att praktiskt följa hundarna på en större display

Följ varje rörelse din hund gör

Genom att använda Garmins T 5-halsband (tillgängliga som paket eller separat) för att överföra varje hunds plats så ofta som varje 2,5 sekunder gör att Alpha 50 snabbt kan lokalisera vilket spår de följer – även när de springer iväg. På Alpha-enhetens skarpa och ljusstarka skärm kan du se hundens aktuella position och ett spår över var den varit. Du kan också växla till hundspårsidan om du vill se en kompass som pekar mot hundens plats. Få en avisering när hunden börjar skälla och få information om skallbeteende med skall per minut och skallräknare. För att få god översikt när du spårar flera hundar är det enkelt att automatiskt zooma på kartsidan, så att du kan se alla hundar på skärmen när du vill. Hundar som befinner sig för långt bort för att få plats inom kartans aktuella zoomskala visas i skärmens marginal i riktning mot hundens position. För att minska störande inslag på kartan kan du växla mellan "visa alla", "visa vissa" och "visa inga", och du väljer hur lång tid varje hunds spår syns på skärmen. Du kan dessutom dela en hunds spårkod så att en annan person kan se din hunds plats på kartan på sin enhet tillsammans med hundspårningskompassen. Genom att dela en hunds kontrollkod kan du tillåta att en annan person konfigurerar och styr enheten på din hunds halsband. 

Alpha 50 kan användas tillsammans med andra Alpha 50- och Alpha 100-enheter för samtidig spårning av hundhalsband. Obs! När hundhalsband har konfigurerats för användning med Alpha-enheter kan de inte spåras samtidigt av Astro 320.

Spåra med jaktinformationsdata

Med avancerad jaktinformation kan du övervaka hundens jaktmönster och beteende för att optimera träningen. Du kan se hundens tider, tillryggalagd sträcka och totalpoäng. Dessutom registrerar Alpha 50 hur många gånger under jakten en händelse då hunden är "ställande" eller "rest" anges.

Räkna dina flockar

När du har fångat bytet markerar du den exakta platsen med Alphas Covey Counter™, en speciell waypoint som visar den exakta platsen, aktuell tid och höjden där bytet påträffades samt antalet fåglar du drev fram och tog på den platsen. Med Alpha kan du spara andra speciella waypoints, t.ex. en lastbil eller jaktstuga, så att du enkelt hittar tillbaka till de här platserna efter jakten. Alpha har dessutom speciella waypoint-ikoner för att beteckna foderplatser, trädpass och andra jaktrelaterade punkter.

Se till att varje tur räknas

Planera för en mer produktiv jaktresa med programmet BaseCamp™, där du kan visa och organisera kartor, waypoints, rutter och spår. Med det här kostnadsfria programmet för reseplanering kan du till och med skapa Garmin-äventyr som du kan dela med vänner, familj och andra hundspårare. BaseCamp visar topografiska kartdata i 2D eller 3D på datorn, inklusive konturlinjer och höjdprofiler. Det kan också överföra en stor mängd satellitbilder till enheten om du har Alpha-enhetens kostnadsfria abonnemang på 1 år på BirdsEye-satellitbilder.

Dela trådlöst

Med ett utökat system med trådlösa uppkopplingsmöjligheter har Alpha 50 funktioner för dataöverföring från enhet till enhet för en mängd olika kompatibla Garmin-enheter. Exempelvis kan Garmin DriveTrack™ 70LM GPS ta emot och visa hundpositioner på den rörliga kartan – med TOPO- eller satellitbildvyer – och visa navigeringstips till hundens nuvarande plats. På samma sätt kan klockorna fenix® 3, fenix® 5 och tactix Bravo ta emot hundstatusuppdateringar och aviseringar, så att du får en snabb överblick direkt på handleden. Ute på jakt kan du med Alpha 50 länka och dela hundinformation trådlöst med dina vänners kompatibla ANT+®–aktiverade enheter för bättre koordination.

Förvandla din dator till ett fältkontrollcenter för hundspårning

Ladda din bärbara dator med BaseStation-programvaran och förvandla den till ett fältkontrollcenter för spårning av flera hundar (med T 5-hundenheter). Du kan visa GPS-information i realtid på den större skärmen på datorn. Därför är det en idealisk lösning för räddningsteam med hundar. Och eftersom den är GPS/GLONASS-kompatibel får du spårning även där internet och mobiltjänster inte är tillgängliga.

Tålig och vattentät med lång livslängd

Precis som alla utomhusprodukter från Garmin är Alpha 50 utformad för att vara effektiv, enkel att använda, pålitlig och robust nog att stå emot alla slag, stötar, blöta och sörjiga förhållanden som träning och jakt medför. Handenheten är vattentät enligt IPX7 och kan drivas med vanliga AA-batterier – eller så går den att få med ett NiMH-batteri (tillval) med lång livslängd som är uppladdningsbart i enheten. Om du någon gång skulle tappa eller bli av med din Alpha 50 ute på fältet är den enkel att hitta tack vare det väl synliga orange fodralet.

Garmin Alpha 50 innehåller:

Alpha® 50-mottagare

12,7 cm grundantenn

33 cm antenn för lång täckning

USB-kabel

Bältesclip

Bruksanvisning

Observera angående kompatibla enheter: Alpha 50-enheten kan användas tillsammans med Alpha 100-enheten för spårning av kompatibla hundhalsband.  Alpha 50 och Alpha 200 är inte kompatibla med Astro 320-mottagaren. Alpha 50 fungerar ihop med DC50 halsbanden, det gör inte Alpha 200. Du kan använda Alpha 50 för att spåra DC50-halsbanden, men kan inte samtidigt se T5-halsbanden.

Specifikationer

Fysiska mått: 6,1 x 16,0 x 3,6 cm

Vikt: 260,1 g med batterier

Vattenklassning: IPX7

Batteri: NiMH-batteri som tillval eller 2 vanliga AA (medföljer inte)

Skärmtyp: transflektiv TFT-skärm med 65 000 färger

Skärmstorlek, B x H: 3,6 x 5,5 cm; 6,6 cm (2,6 tum) diagonalt

Skärmupplösning, B x H: 160 x 240 bildpunkter

Batteritid: Upp till 20 timmar (Alpha 50)

Minne/historik: 4 GB

Högkänslig mottagare: Ja

Gränssnitt: USB

Möjlighet att lägga till kartor: Ja

Baskarta: Fritidskarta för Europa

Accepterar datakort: microSD™-kort (medföljer inte)

Waypoint-punkter/favoriter/platser: 2 000 Rutter: 200 Spårlogg: 10 000 punkter; 200 sparade spår

Barometrisk höjdmätare: Ja

Kompass: Ja (lutningskompenserad, 3 axlar)

Områdesberäkning: Ja

Automatisk ruttdragning (ruttdragning med svänganvisningar på vägar): Ja (med tillvalskartor för detaljerade vägar)

Geocachinganpassad: Ja (papperslös)

Kompatibel med egna kartor Jakt-/fiskekalender Sol- och måninformation

GAR-010-01635-41
2 objekt
Inga recensioner ännu :(

16 andra produkter i samma kategori:

Product added to compare.

På eklids.se använder vi nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi använder också kakor för webbanalys så vi kan förbättra vår webbplats.