Spray-on Textile Waterproofing, 500 ml
Spray-on Textile Waterproofing, 500 ml

Spray-on Textile Waterproofing, 500 ml

Wash-In Textile Waterproofing är en textilimpregnering som enkelt tvättas in i plagget med tvättmaskin. Den återskapar tygets vatten- och smutsavvisning, samt förlänger produktens livslängd genom att skydda fibrerna. Bibehåller materialets ånggenomsläpp, färg och struktur då impregneringen inte lägger sig som en film på ytan utan knyter an på textilfibrerna. Produkten är biobaserad, lätt biologiskt nedbrytbar och PFAS-fri. Miljömärkt med OEKO-TEX Eco Passport och USDA Certified Biobased Product.

I lager
199,00 kr
Inkl. moms

 

Användningsområde

Textilimpregnering för att återställa eller förbättra vattenavvisningen på alla typer av sport- och friluftskläder i polyester, polyamid, ull, dun eller blandningar. Som regnkläder, skidkläder, sportkläder, parkas, anoraker, softshells, hardshells, vandringsbyxor, dunjackor, vindjackor, arbetsbyxor och handskar i textil. Kan även användas till sovsäckar, hästtäcken, utomhuskuddar och dynor samt andra utomhustextilier. Kompatibel med mikroporösa membran som Gore-Tex®. 

Miljöfördelar

Produkten är baserad på naturens egen kemi. Den är fri från fluorkarboner (PFC/PFAS), fossilbaserade polymerer och syntetiska vaxer. Istället biobaserad och lätt biologiskt nedbrytbar enligt OECD 301F.

Innehåll

Baserat på vatten, naturliga fettsyror och ytaktiva ämnen.

Gör så här

1) Tvätta och skölj plagget utan sköljmedel. Rekommenderat är att använda ett tvättmedel anpassat för funktionsplagg, till exempel OrganoTex BioCare Sport Textile Wash. Låt kläderna ligga kvar i tvättmaskinen. 

2) Dosera i ett rent tvättmedelsfack

1 plagg: 100 ml

2 plagg: 150 ml

3 plagg: (max) 200 ml.

Kör ett kort tvätt- och sköljprogram (följ skötselråden).  

3) För bästa resultat torka på låg värme (följ skötselråden). Eller låt lufttorka.

Övrig information

Åtgång: Räcker till 5–7 plagg. Hållbarhet: 12 månader, öppnad förpackning. Förvaring: Frostfritt, oåtkomligt för barn. Återvinning: Sorteras som plast (rPET-flaska).

Säkerhet

För säkerhetsinstruktioner, se förpackning eller säkerhetsdatablad. 

ORG-103905
10 objekt
Inga recensioner ännu :(

8 andra produkter i samma kategori:

Product added to compare.

På eklids.se använder vi nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi använder också kakor för webbanalys så vi kan förbättra vår webbplats.