Tinder-on-a-Rope, 50g
Tinder-on-a-Rope, 50g
Tinder-on-a-Rope, 50g
Tinder-on-a-Rope, 50g
Tinder-on-a-Rope, 50g
Tinder-on-a-Rope, 50g
Tinder-on-a-Rope, 50g
Tinder-on-a-Rope, 50g
Tinder-on-a-Rope, 50g
Tinder-on-a-Rope, 50g

Tinder-on-a-Rope, 50g

100% naturlig, kådrik eldstartare på ett rep; perfekt för backpacking, camping och när du behöver en pålitlig låga

I lager
40,00 kr
Inkl. moms

 

Håll elden brinnande med denna lätta och smidiga MayaStick. De här pinnarna är perfekta för camping, matlagning utomhus och som tändved. De ger en ren eld utan ohälsosamma kemikalier – ett stort plus för den som älskar att laga och röka mat av naturliga råvaror utomhus. Den höga koncentrationen av kåda i trädet garanterar en ren eld som brinner länge. Med varje köp stödjer du ett företag som tillhandahåller jobb och utbildning för lokalbefolkningen och bidrar till att minska det totala avfallet genom att använda överblivna stubbar. Och för varje stubbe som skördas planteras två nya träd.

 • En MayaSticka med ett praktiskt rep
 • 100% naturlig, kådrik eldstartare
 • Vattentålig, pålitlig och lätt att tända
 • Heta flammor som brinner långsamt
 • Tillverkad i Honduras

SCS-CERTIFIERAD SCS står för Scientific Certification Systems och är en ledande certifiering för skogsbruk och träproduktion. Målet är att etablera högsta möjliga nivå av miljöskydd och socialt ansvarstagande. MayaSticks har certifierats i enlighet med SCS program för råvaruinnehåll och innehåller 100% återvunnet material.

EN NATURLIG ELDSTARTARE Våra MayaSticks är ett av de mest effektiva, och dessutom helt naturliga, sätten att göra upp eld. Vi utvecklat det allra bästa sättet för dig att göra upp eld och få fart på grytorna, helt utan tillsatta kemikalier.

LÄTT ATT TÄNDA Att göra upp eld med MayaSticks är hur lätt som helst. Och när du kombinerar dem med något av tändstålen Swedish Firesteel Army eller Scout har du allt du behöver för att tända din eld i alla väder.

100% NATURLIGT 1995 upptäckte vår grundare Michael Odqvist en gammal hemlighet: mayastickorna. Han fascinerades av den genialiska tändveden som innehöll en mycket hög andel kåda. Här fanns ett snabbt, enkelt och pålitligt sätt att göra upp eld som dessutom var helt naturligt och tog tillvara på spill – träbitar från redan fällda tallar i Guatemala.

Material:  

 • Odlad tall.
 • Helt naturlig tändved, fri från kemikalier och med en kådhalt på upp till 80%. Vår ”fatwood” – törved på svenska - kommer från tallstubbar. Tallarna är odlade och kommer alltså inte från regnskogsområden. Arten är icke-utrotningshotad. När vi tar hand om stubbarna bidrar vi till att minska odlingarnas totala avfallsmängd och skapar samtidigt en hållbar, miljövänlig och ekonomiskt gångbar biprodukt. Tändveden är verifierad i enlighet med standarden SCS Salvaged Wood & Fiber™ för 100% återvunnet material.

Mått:

 • 155x20x20 mm
 • 6x0,8x0,8 inches

Vikt:

 • 69 g
 • 2,4 oz
LMF-3153200000
12 objekt
Inga recensioner ännu :(

10 andra produkter i samma kategori:

Product added to compare.

På eklids.se använder vi nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi använder också kakor för webbanalys så vi kan förbättra vår webbplats.